Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Hedonizam

10 Restorana Koje Morate Posetiti u 2020 u Beogradu

Nikola Man

Istok

Prvi na listi je restoran koji obožavam još od prvog zalogaja. Istok je jedini vijetnamski restoran i takođe je jedan od retkih azijskih restorana koji ima jela za svačije nepce. Imaju supe, plodove mora, vegeterijanske opcije, veliki broj mesnatih jela kao i jedinstven desertni meni.

Istokov meni ima dve karakteristike koje ga izdvajaju od konkurencije. Prvo i najbitnije, ukusi i kombinacije ukusa na njihovom meniju so istinski jedinstvene i niko nema takvu ponudu. Druga karakteristika je originalna podela menija. Istok ima sekciju „malih tanjira“ u kojoj možete pronaći veliki broj manjih jela koja će vam dati autentično vijetnamsko iskustvo. Za one koji traže jedno glavno jelo, Istok ima sekciju „velikih tanjira“.

Moj savet za prvu posetu je da odete sa jednom ili dve drage osobe i naručite gomilu manjih jela. Nećete zažaliti.

Website: http://istokrestoran.com

Trpeza

Prelazimo sa eksperimentalnih ukusa Azije na jedan tradicionalan srpski restoran. Naravno radi se o roštilju i kamari mesa. Ova sekcija neće biti duga jer ne postoje reči koje adekvatno mogu opisati kvalitet hrane u Trpezi. Ključni element uspeha ove institucije je sveto trojstvo srpskog mentaliteta kad je u pitanju hrana – kvalitet, kvantitet i cena. Trpezine porcije su ogromne, pričamo o 800 grama I više po porciji. Ako uzmete pola porcije i dalje ćete dobiti više od prosečne cele porcije u drugim restoranima. Kvalitet mesa je na visokom nivou.

Najbolje sam naravno sačuvao za kraj, probajte rebarca na kajmaku.

Website: http://trpeza.co.rs

Campania Trattoria

Ja sam fanatični obožavatelj kvalitetnog procesa, a Kampanji nema ravnog restorana što se tog aspekta tiče. Ovaj restoran je ponosni vlasnik prestižnog i prepoznatog sertifikata u svetu pizze. Ako želite da probate autentičnu napuljsku pizzu, Campania Trattoria je mesto za vas. Ovaj restoran nudi mnogo više od samo pizze. Meni sadrži brojna klasična italijanska jela, pastu i raznorazne startere.

Ja bih sad ovde mogao da kucam i opisujem njihov pelat i činjenicu da je paradajz rastao na vulkanskom tlu ili o njihovoj napuljskoj peći na drva, ali ništa ne bi bilo dovoljno da dočara iskustvo u ovom restoranu. Morate tamo ad odete, naručite klasičnu margaritu i možda neko vino i uživate u jednom od najboljih italijanskih restorana na svetu.

Website: http://trattoriacampania.com

Restoran Dimitrije

Prelazimo sa jednom restorana koji ima odličan process na drugi. Restoran Dimitrije je za ljubitelje stekova. Istina je da ovaj restoran nije popularan kao Babaroga, ali je takođe istina da je Restoran Dimitrije 100 liga iznad Babaroge što se tiče kvaliteta i izbora mesa. Izbor je ovde ključna reč. Restoran Dimitrije ima pravu black angus govedinu, wagyu govedinu, odličnu govedinu lokalne proizvodnje kao i iberico prasetinu. Neću se praviti da je cena pristupačna jer nije, ali ako platite black angus stek, dobijate pravi black angus stek koji će sigurno biti jedan od najboljih komada mesa koji možete probati na ovoj planeti. Drugim rečima, ni jedan restoran u Srbiji nema da vam ponudi nešto slično. Da zaključim, ako imate želju za brzim pražnjenjem novčanika, ali takođe i želite da dobijete ono za šta ste dali novac, onda je Restoran Dimitrije za vas. E da zaboravih, imaju i pizzu.

Website: http://restorandimitrije.rs

Hari’s Creperie

Hari’s je mesto za prave ljubitelje slatkiša i čistog hedonizma. Beograd ima nekoliko mesta koja nude palačinke, američke palačinke I vafle, ali niko ih ne pravio kao Hari’s. Njihov meni sadrži i slatke i slane opcije. Daleko bitnije, meni takođe ima i već spremne kombinacije kao i “napravi svoju kombinaciju” da možete sami da napravite vaš valf ili palačinku iz snova. Kvalitet svakog jela je odmah evidentant. Hari’s tim se trudi da se postara da svaki sastojak bude vrhunskog kvaliteta. Savetujem da uzmete jednu od već spremnih kombinacija jer su uvek odlično izbalansirane.

Website: http://www.haris-creperie.gr/en/index.php

La Taqueria

Iz slatke zemlje snova dolazimo u Meksiko. La Taqueria, kao što ime nalaže, je specijalizovani restoran za takose. Imaju sve vrste takosa. Nemam šta da vam kažem ovde osim da sam čuo Meksikance kako izgovaraju rečenice kao što su “ovi takosi su kao kod kuće”. Istinski autentično iskustvo za koje morate spremiti apetit.

Website ne radi, ali evo menija na ovom linku: https://www.donesi.com/dostava/beograd/stari-grad/la-taqueria

Pizza Bar

Pizza bar je jedan od restorana gde često odlazim da proslavim neke velike uspehe ili momente. Razlog za to je činjenica da im je svako jelo brutalno. Počećemo sa pizzom. Sve pizze su fantastične, svaka opremljena ukusnim, kvalitetnim sastojcima, sve fino izbalansirane. Skoro sve pizze imaju opciju i za tanko i za debelo testo. Za razliku od Campania Trattorie, Pizza Bar nema napuljski stil pizze, ali to pizza im je svakako fantastična. Restoran ne dozvoljava rezervacije jer im jednostavno nisu ni potrebne jer njihova hrana pusti restoran stalno. Do sad sam tupio o njihovoj pizzi, ali ona je daleko od jedine fantastične stvari na njihovom meniju. Imaju brojna druga brutalna jela u raznoraznim kategorijama. Pizza Bar takođe ima i kul pića.

Moja preporuka je da probate Porketu i popijete uz nju jedan homemade ice tea i recite konobaru da vam donese čili ulje.

Website: https://pizzabar.rs

Holy Smokes

Vraćamo se na mesnate proizvode sa jednim gigantom. Holy Smokes je jedini autentičan teksaški roštilj u gradu. Ne postoje reči da opišu ukus mesa u ovom unikatnom restoranu. Imaju veoma jednostavan meni sa svega nekoliko opcija. Jeste da je opcija malo, ali su sve ekstremno visokog kvaliteta. Sve je u procesu. Potrebno je mnogo vremena kako bi se dobar teksaški roštilj pravio, a Holy Smokes su majstori za to. Idite tamo i jedite brisket i burnt ends. Duša će vam biti zahvalna.

Website: https://holysmokes.rs

Marukoshi

Marukoshi je japanski i ujedno drugi azijski restoran na ovoj listi. Znam šta vam je na umu – Japanci mora da je sushi. GREŠKA! (Ne znam šta mi je) Marukoshi nema sushi na svom meniju, imaju samo tradicionalna japanska jela. Na meniju se nalaze odlične nudle, ramen, jela sa pirinčem i unikatni deserti. Za svakog po nešto, većina jela je zasitna i sva jela su preukusna. Probajte gyoze.

Website: https://marukoshi.rs

Burger House

Za kraj ostavljamo najslađe – Burger House. Da se ne lažemo, svi ste znali da će ovaj restoran biti na listi. Svako ko je ikada otvorio moj profil na bilo kojoj od društvenih mreža je video ovaj restoran dovoljno puta da misli da živim tamo. Ne živim tamo još uvek, ali ne bih se bunio protiv selidbe. Kao što sam već rekao iznad, volim dobar proces i kvalitetne sastojke. Burger House tim su kraljevi procesa i kvaliteta u Beogradu. Oni su sve internalizovali. Svako jelo na meniju to jest u vašim tanjirima je pod striktnom kontrolom. Šta nudi Burger House? Burgere neviđenog kvaliteta, takose, salate, sendviče, paste, autentičnu deep dish, Čikago stil pizzu i brojne druge. Burger House takođe nudi i najbolji desert pod ovim nebom – brownie sundae. Ovaj božanstveni slatkiš je apsolutno bez premca. Za svaki restoran na ovoj listi imam nekoliko jela koja često jedem jer su stvarno najbolja, ali u Burger House-u svako jelo je siguran izbor jer će, bukvalno bez izuzetka, biti izvanredno.

Website: https://www.burgerhouse.rs