Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Život i filozofija

Kako do zdrave veze

Nikola Man

Sve što ćete pročitati ispod je napisao moj dobar prijatelj Peter Pölzleithner. Klikom na njegovo ime ćete otići na njegov Instagram profil. Bez daljeg komentarisanja od mene, njegovo mišljenje o tome šta je potrebno za zdravu i uspešnu vezu:

Izobilje: Koncept izobilja predstavlja višak resursa tačnije percepiran višak resursa kao kontrast oskudici koja predstavlja percepirani manjak resursa. Ova dva koncepta imaju veliki uticaj na naše svakodnevne živote. Veza u koju ste ušli zbog oskudice, a ne izobilja će najverovatnije biti loša. Zapravo skoro bilo šta što odaberete zato što imate osećaj da morate neće biti idealno. Šta više, izbor donet zbog percepiranog nedostatka resursa vam neće doneti sreću i zadovoljstvo. Ovaj koncept možete primeniti na novac, karijeru, ali pogotovu na izbor partnera. Zato je pametno da počnete vezu iz tačke obostranog izobilja (i vi i vaš partner ulazite u vezu zato što ŽELITE, a ne zato što MORATE). Ovo će biti sjajan oslonac za dalju izgradnju veze.

Svrha: Imati svrhu je neophodno za ispunjen život. Ovo može biti isečak iz bilo kog motivacionog klipa na YouTube-u, ali je deo svake kvalitetne lekcije o ličnom razvoju. Vaša svrha u životu može biti bilo šta iz sveta posla, fitnesa ili spiritualnosti. Mislim da bi svrha uvek trebala da sadrži konkretan, numerički deo (verovatno vezano za poslovni svet) i misaoni deo (uglavnom vezan za spiritualnost). Bilo kako bilo, vaša svrha u životu ne bi trebalo da se vrti oko vašeg partnera. Ako vam je vaš partner svrha života, loše stvari vam sleduju. Gubi se privlačnost, gradi se mržnja i nezadvoljstvo i možete se naći ili na kraju veze ili u takozvanoj „friend zoni“. Zbog toga je veoma bitno da se držite vaše svrhe kako biste održali zdrav nivo privlačnosti u vezi.

Ako već posedujete izobilje i svrhu i smatrate da je brak dobra opcija, plus vam je partner odličan onda vam samo ostaje da ne upropastite prosidbu.