Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Život i filozofija

Odložena gratifikacija

Nikola Man

Sve odmah i sada.

Mršavljenje: „Za samo dve nedelje izgubićete sve masne naslage i imaćete telo o kome ste oduvek sanjali“

Banke: „Keš kredit i odmah na letovanje“

Facebook i Instagram: Reakcije i impresije na slike odmah

Reklame: Bez truda do našeg proizvoda

Internet: Sve na klik

Hrana: Dostava na donesi.com

Lutrija i kladionica: Mislim da sam naveo dovoljno primera

Zajednička nit je veoma upadljiva, sve je sada i odmah. Realnost o uspehu i rezultatima koje vredi imati ne može biti dalja od ovoga. Za prave rezultate, za uspeh je potrebno vreme, žrtva danas i sutra kako bi prekosutra bilo fantastično. Iz mog stručnog polja najbolji primer su ljudi koji su se 20 godina gojili i očekuju da za mesec dana obrišu sve to ili oni koji žele telo sa naslovne strane magazina za 3 meseca, a osoba sa naslovne strane magazina je za isto radila deceniju.

Moj savet za razvoj ove veštine strpljenja je to da računate procentualni napredak. Zamislimo da trenutno imamo 100 poena (apstraktna početna tačka) i da svakog meseca napredak raste za 30% na porast prethodnog meseca, a prvi porast nam je samo 0.1 poen. Samo u 12. mesecu treće godine (samo taj mesec) rast će biti 973 poena, a ukupni rast za taj period 4215 poena.

Priznajem da je primer nepraktičan jer nije konkretan ali to možete da primenite na bukvalno bilo koju veštinu. Teretana? Dodatak od 2.5 kg mesečno na neku vežbu je 30 kg u okviru jedne godine. Sviranje instrumenta? Učenje jezika? Brzina čitanja knjiga? Mršavljenje? Bukvalno šta god da je vaš put do ispunjenost, sreće, zadovoljstva i uspeha će biti spor na početku, ali što ste duže u toj aktivnosti to ćete biti efikasnije i to će vam veći koraci biti dostupni kasnije.

Moj predlog za vas je da odolite toj želji i „programiranju“ koje je današnje društvo ubacilo u nas da sve mora sada i odma ili još gore da sve može sada i odma jer onda nećete biti razočarani, nećete misliti da je sistem protiv vas, nećete misliti da niste sposobni. Svakog dana mala investicija će na duže staze postati ogromna investicija sa još većom „isplatom“ tako da samo napred svakim danom Za Mrvicu Bolji nego juče i onda ćete za koju godinu biti bolji za ceo hleb. Priznajem da je čak i meni ovaj fazon loš, ali je poenta svakako jasna.